Indyk to bogate w niezbędne aminokwasy źródło białka. Cechuje się także niską zawartością tłuszczu i stanowi cenne źródło niezbędnych składników odżywczych, takich jak
ryboflawina, potas i selen. Dlaczego żurawina? Żurawina jest dobrym źródłem witamin C, E i K oraz błonnika pokarmowego, które mają korzystny wpływ na ogólny stan
zdrowia i samopoczucie.

wykres kołowy składu

Skład:

Indyk 50% (w tym świeżo przygotowany indyk 28%, suszony indyk 20%, bulion z indyka 2%), bataty (26%), groszek (9%), ziemniaki, pulpa buraczana, siemię lniane, suplement omega-3, minerały, witaminy, bulion warzywny, żurawina (0,3%), FOS (96 mg/kg), MOS (24 mg/kg)

Witaminy: witamina A 15 000 j.m., witamina D3 2000 j.m., witamina E 95 j.m.

Pierwiastki śladowe: cynk (jednowodny siarczan cynku) 50mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza(II)) 50mg, mangan (jednowodny siarczan manganu) 35mg, miedź (pięciowodny siarczan miedzi (II)) 15mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 1mg, selen (selenin sodu) 0,3mg.

składniki analityczne
zalecenia żywieniowe

Zasmakuj Furory!