Jagnięcina to bogate w składniki odżywcze, lekkostrawne źródło białka. Jest także dobrym źródłem witaminy B12 i żelaza – składników, które wspomagają prawidłowe funkcjonowanie komórek nerwowych i komórek krwi.
Dlaczego mięta? Uważa się, że mięta wspomaga trawienie i jest dobrym źródłem żelaza oraz witamin A i C.

Skład:

Jagnięcina 50% (w tym świeżo przygotowana jegnięcina 30%, suszona jagnięcina 18%, bulion jagnięcy 2%), bataty (23%), groszek (9%), białko
grochu, ziemniaki, siemię lniane, pulpa buraczana, suplement omega-3, minerały, bulion warzywny, mięta (0,2%), fruktooligosacharydy (FOS, 96 mg/kg), mannanooligosacharydy (MOS, 24 mg/kg)

Witaminy: witamina A 15000 j.m., witamina D3 2000 j.m., witamina E 95 j.m.


Pierwiastki śladowe: cynk (jednowodny siarczan cynku) 50 mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza (ii)) 50 mg, mangan (jednowodny siarczan manganu) 35 mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 1 mg, selen (selenin sodu) 0,3 mg

Zasmakuj Furory!