Jagnięcina to bogate w składniki odżywcze, lekkostrawne źródłobiałka. Jest także dobrym źródłem witaminy B12 oraz żelaza —składników, które wspomagają prawidłowe funkcjonowanie komórek nerwowych i komórek krwi. Dlaczego mięta?
Uważa się, że mięta wspomaga trawienie i jest dobrym źródłem żelaza oraz witamin A i C. Z kolei bataty zawierają niewielką ilość tłuszczu, a ponieważ są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego mogą korzystnie wpływać na funkcjonowanie układu trawiennego.

wykres kołowy składu

Skład:

Jagnięcina 50% (w tym świeżo przygotowana jagnięcina 30%, suszona jagnięcina 18% & bulion jagnięcy 2%), bataty (23%), groszek (9%), ziemniaki, białko grochu, siemię lniane, pulpa buraczana, suplement omega-3, minerały, witaminy, bulion warzywny, mięta (0,2%), FOS (96 mg/kg), MOS (24 mg/kg)

Witaminy: witamina A 15 000 j.m., witamina D3 2000 j.m., witamina E 95 j.m.

Pierwiastki śladowe: cynk (jednowodny siarczan cynku) 50mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza(II)) 50mg, mangan (jednowodny siarczan manganu) 35mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 1mg, selen (selenin sodu) 0,3mg.

składniki analityczne
zalecenia zywieniowe

Zasmakuj Furory!